Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zinzino olaj hatása- Mire jó az omega-3 zsírsav?

Zinzino olaj hatása- Mire jó az omega-3 zsírsav?

A Zinzino egy nagy népszerűségnek örvendő, hazánkban jelenleg felfutó márka, amelynek termékei az egészség, minőség és tudomány jegyében születtek. Sokszor hallani az omega-3 zsírsavak jelentőségéről a táplálkozás kapcsán. Együnk heti néhány alkalommal halat vagy szedjünk halolajat, mert ezek mind kitűnő omega-3 zsírsav források. – szokták mondani.  Azt viszont nem biztos, hogy tudjuk, hogy miért is olyan fontosak ezek a zsírsavak, milyen szerepet töltenek be a szervezetünkben. Miért jó a Zinzino és milyen hatással rendelkezik?

Zinzino olaj és hatása

              A Zinzino márka számos termékkel rendelkezik, amelyek segítenek a súlykontrollban, erősítik az immunrendszert vagy ápolják a bőrt. Ebben a cikkben az olajokra helyezem a fókuszt, ezen belül pedig a BalanceOil termékcsaládra.

              A BalanceOil termékcsalád, ahogyan a neve is árulkodik, az egyensúly fenntartását hivatott szolgálni. Ez az egyensúly nem másra utal, mint az omega-3 és omega-6 zsírsavak arányára, amelynek 1:1, de maximum 1:4 arányban kellene fennállnia szervezetünk egészséges működéséhez. A probléma ott kezdődik, hogy ez az egyensúly manapság hatalmas mértékben fel van borulva az omega-6 zsírsavak javára. Rengeteg ilyen zsírsavat fogyasztunk a bevitt gabonákkal, növényi olajokkal, húsokkal és bizonyos olajos magvakkal. Ezt orvosolja a BalanceOil, ami EPA és DHA zsírsav tartalma révén emeli szervezetünk omega-3 zsírsav bevitelét, így hozzájárul az egészséges szív-, agy-, szem- és immunműködéshez.

              A Zinizino olaj omega-3 zsírsavakon kívül omega-9 zsírsavat, D3-vitamint és polifenolokat (hidegen sajtolt olívaolajból) is magába foglal. A benne lévő olajsavnak (omega-9 zsírsav) tanulmányok szerint szerepe van az immunmodulálásban (immunreakció fokozása vagy elnyomása), a szív- és érrendszeri, illetve az autoimmun betegségek, anyagcserezavarok, bőrsérülések és rák kezelésében, megelőzésében. A Zinzino olaj D3-vitamint is tartalmaz, amely szükséges az egészséges csontozat, fogazat kialakításához és a megfelelő izomműködéshez. A benne rejlő olívaolaj polifenoljai antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással rendelkeznek, valamint meggátolják az LDL koleszterin oxidációját.

 

Milyen betegségekrek jók a Zinzino termékek?

A Zinzino olaj  polifenolokat tartalmaz, amely meggátolja a bél és  emésztőrendszeri betegségek kialakulását. Miért? Mivel olivalolajat  tartalmaz, amely által a szervezetünk könnyen hozzájut a polifenolokhoz. A polifenolok ugxancsak gátolhatják a gyomorfekély kialakulását,  és védi a májat is.

Mivel a Zinizino balance olaj nagy mennyiségben tartalmaz omega-3-t, ezért kiváló a a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. (Főleg, mivel olivaolajjal és halolajjal együtt alkotják az olaj legfőbb összetevőit.)

A halolaj és az omega 3 kombinációja pedig gátolja a gyulladások kialakulását a testünkben.

Összefoglalóan, a zinzino olaj segít az omega-3 és omega-6 egyensúly kialakulásában, amivel nagyban segíti a gyulladások megelőzését. 

 

Zinzino halolaj, omega 3 zsírral

 

Zinzino Balance olaj hatása, biztonság mindenek felett

Halfogyasztás esetén a legnagyobb veszélyt a halakban felgyülemlő káros anyagok jelentik. Ezek akkumulálódása főleg a nagyobb termetű ragadozókra vonatkozik, hiszen az apróbb halakat elfogyasztva bennük halmozódik fel legtöbb szennyező anyag. A BalanceOil halolaj tartalma rövid életű, kis méretű, nyílt tengeri halakból származik, mint a szardínia és szardella. Ezzel elkerülve a tápláléklánc okozta káros anyagok felhalmozódását a termékeiben. Az olajat a kinyerést követően finomítják, hogy az megszabaduljon az esetleges környezeti szennyezőanyagoktól, nehézfémektől és minden egyéb méreganyagtól. A termék előállítása a jó gyártási gyakorlatnak (GMP) megfelelően történik.

Fontos, hogy az omega-6 bevitelt ellensúlyozzuk omega-3 fogyasztásával. Ennek legkényelmesebb és legbiztonságosabb módja pedig egy magas minőségű halolaj beiktatása az étrendünkbe. Ismerd meg Zinzino olajainkat citrom, illetve narancs, citrom, menta ízben.

https://vitalpolc.hu/index.php?route=product/list&keyword=zinzino&description=0

Ha szeretnél többet megtudni a halolajakról, illetve az omega zsírsavakról, az alábbi linkeken utánuk olvashatsz:

https://vitalpolc.hu/blog/mire-jo-a-halolaj-70
https://vitalpolc.hu/blog/omega-3-es-omega-6-zsirsavak-miert-jo-a-halolaj-71

 

Források:

https://www.zinzino.com/

Sales-Campos, H., Reis de Souza, P., Crema Peghini, B., Santana da Silva, J., & Ribeiro Cardoso, C. (2013). An overview of the modulatory effects of oleic acid in health and disease. Mini reviews in medicinal chemistry13(2), 201-210.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: egészségmegőrzés omega-3

Keresés