Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ZinzinoTest - Mit mutat a Zinzino teszt eredménye?

ZinzinoTest - Mit mutat a Zinzino teszt eredménye? Étrendünkről sokat elárul a vérünk zsírsavprofilja. Egészségünk szempontjából nem mindegy, hogy a telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak milyen arányban kerülnek bevitelre a szervezetünkbe.

Fontos tehát, hogy megismerjük zsírsavprofilunkat, ahhoz, hogy levonjuk a táplálkozásunkra vonatkozó megfelelő konklúziót. Vajon megfelelő mennyiségű zsírsavat fogyasztunk mindegyik csoportból? Itt az ideje, hogy étrendünkbe olyan ételeket illesszünk, amelyek hozzájárulnak a szükséges arányok fenntartásához.

 

 

Zinzino BalanceTest- Hogyan működik?

 

              A Zinzino teszt az elmúlt 120 napra visszamenőleg képes az étrend ellenőrzésére. Ezt a vérben található 11 zsírsav mennyiségének monitorozásával tudja megvalósítani, amelyek a vér összes zsírsavjának 98%-át teszik ki. Száraz vércsepp tesztelési módszerrel méri az ujjhegyből kinyert vér zsírsavszintjét. Vizsgálja a telített, egyszeresen telítetlen (omega-9) és többszörösen telítetlen (omega-3 és omega-6) zsírsavak előfordulását és megadja azok százalékát az összes zsírsavhoz mérten. Természetesen a gyártó célértékeket is megad, hogy legyen viszonyítási alapunk. Érdekesség képpen mutatok néhány táplálékot, illetve azt, hogy milyen zsírsavak fordulnak elő bennük:

Telített zsír: tej, vaj, sajt, hús, pékáru, gyorséttermi ételek

Egyszeresen telítetlen zsír: olívaolaj, mandula, földimogyoró, mogyoró, kesudió

Többszörösen telítetlen zsír:

·       Omega-6 források: margarin, növényi olajok, hús

·       Omega-3 források: hal (lazac, pisztráng, hering, makréla, tonhal, szardínia), Zinzino BalanceOil

 

 

Zinzino BalanceTest- Miért szükséges?

 

              A Zinizino BalanceTest lényege, hogy felmérjük milyen arányban viszünk be a szervezetünkbe zsírsavakat a korábban említett csoportokból. A tesztek 95%-a azonban arról tanúskodik, hogy az elfogyasztott zsírsavak mennyisége nem megfelelő. Manapság az étkezésünk során túlnyomó részben omega-6 zsírsavakat fogyasztunk. A belőlük bevitt mennyiség akár a 20-szorosa is lehet a szükségesnek. A probléma ezzel az, hogy az omega-3 és 6 közötti aránynak 1:1, illetve 1:4 közé kellene esnie. Emiatt egészségünk érdekében vissza kell szorítani az omega-6 fogyasztását és emelni az omega-3 zsírsav bevitelét. Ehhez járul hozzá a Zinzino BalanceOil.

 

Zinzino BalanceOil hatása

 

A Zinzino BalanceOil EPA és DHA zsírsav tartalma révén segíti elérni az omega-3 és omega-6 közötti egészséges egyensúlyt, amely támogatja az általános egészségi állapotot, normális szív-, agy-, szem- és immunműködést. Tartalmaz még olívaolajat, amely kitűnő omega-9 forrás a benne lévő olajsav miatt. D3-vitaminjai hozzájárulnak az egészséges csontozat, fogazat kialakításához és az izomműködéshez.

              Magas minőségű halolajként nem tartalmaz tengeri halakban felgyülemlő nehézfémeket és egyéb szennyeződéseket. Fogyasztása biztonságos.

A Zinzino BalanceOil fogyasztása előtt érdemes egy tesztet készíttetni, hogy felmérjük milyen az étrendünk minősége zsírsavak szempontjából. Ehhez mérten kialakíthatjuk új, omega-3 zsírsavakban gazdag étrendünket, amely a tudományos kutatásokra alapozva megfelelő arányban tartalmazza a szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat. A Zinzino BalanceOil fogyasztása kényelmes, biztonságos és eredményes módja az egyensúly helyreállításának. Próbáld ki Zinzino olajainkat akár több ízben is!

A Zinzino terméek széles palettáját itt találod! Érdemes kirpóbálni.

Olvass tovább a Zinzino BalanceOil hatásáról: Zinzino hatása !

 

Források:

https://www.zinzino.com/site/HU/hu-HU

 

Sales-Campos, H., Reis de Souza, P., Crema Peghini, B., Santana da Silva, J., & Ribeiro Cardoso, C. (2013). An overview of the modulatory effects of oleic acid in health and disease. Mini reviews in medicinal chemistry13(2), 201-210.

 

 

Keresés